Collectie Laravel

Laravel is een gratis, open-source PHP webframework gemaakt door Taylor Otwell. Het is ontworpen om webontwikkeling sneller en eenvoudiger te maken door een set tools en bibliotheken te bieden die gemeenschappelijke taken stroomlijnen, zoals routing, authenticatie, caching en sessiebeheer.

Enkele belangrijke kenmerken van Laravel zijn:

  1. Eloquent ORM: Laravel biedt een krachtige implementatie van ActiveRecord genaamd Eloquent voor het werken met databases. Het stelt ontwikkelaars in staat om met de database te communiceren met behulp van PHP-syntax in plaats van SQL-query's, waardoor databasebewerkingen intuïtiever en efficiënter worden.

  2. Routing: Laravel biedt een eenvoudige en expressieve syntax voor het definiëren van applicatieroutes, waardoor het gemakkelijk wordt om inkomende HTTP-verzoeken te verwerken en ze door te sturen naar de juiste controllers of closures.

  3. Blade Templating Engine: Blade is een lichtgewicht en krachtige templating engine die wordt geleverd door Laravel. Het stelt ontwikkelaars in staat om views te schrijven met een bekende syntax en biedt ook functies zoals template-erfenis en secties.

  4. Middleware: Middleware in Laravel biedt een handige mechanisme voor het filteren van HTTP-verzoeken die de applicatie binnenkomen. Dit stelt ontwikkelaars in staat om cross-cutting concerns zoals authenticatie, logging en CSRF-bescherming op een modulaire en herbruikbare manier te implementeren.

  5. Authenticatie en Autorisatie: Laravel wordt geleverd met ingebouwde ondersteuning voor gebruikersauthenticatie en autorisatie, inclusief functies zoals gebruikersregistratie, wachtwoordherstel en op rollen gebaseerde toegangscontrole.

  6. Artisan Console: Laravel bevat een opdrachtregelinterface genaamd Artisan, die een reeks opdrachten biedt voor het genereren van code, het beheren van database-migraties en het uitvoeren van andere veelvoorkomende taken. Ontwikkelaars kunnen ook aangepaste Artisan-opdrachten maken om repetitieve taken specifiek voor hun applicaties te automatiseren.

  7. Testondersteuning: Laravel is ontworpen met testen in gedachten en biedt ondersteuning voor het schrijven van zowel unit- als featuretests uit de doos. Dit stelt ontwikkelaars in staat om de stabiliteit en betrouwbaarheid van hun applicaties te waarborgen via geautomatiseerde tests.

  8. Composer-integratie: Laravel maakt gebruik van Composer, de PHP-afhankelijkheidsbeheerder, om zijn eigen afhankelijkheden en externe bibliotheken te beheren. Dit maakt het eenvoudig om externe pakketten te integreren en het framework up-to-date te houden met de nieuwste ontwikkelingen in het PHP-ecosysteem.

Over het algemeen heeft Laravel tot doel de ontwikkeling van webapplicaties te vereenvoudigen door een robuust en functierijk framework te bieden met een expressieve syntax en een actieve gemeenschap van ontwikkelaars die bijdragen aan het ecosysteem.

Matthias van InnovaWare vertelt over Laravel
Matthias Benschop

Meer informatie nodig over Laravel? Neem hieronder contact op!

Collectie Laravel

Maatwerk Softwareoplossingen met Laravel

#Laravel

Maatwerk Softwareoplossingen met Laravel
Door: Matthias Benschop
Wat is Laravel?

#Laravel

Wat is Laravel?
Door: Matthias Benschop
Matthias van InnovaWare

Een vrijblijvend adviesgesprek inplannen?

Neem contact op!